sobota, 30 marca 2013

Muffiny czekoladowe


Składniki:

- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru pudru
-2/3 szklanki mleka
-1/2 szklanki oleju
- jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 łyżki kakao
-szczypta soli
- 1/2 tabliczki czekolady

Przygotowanie:

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier puder, sól, kakao.
Następnie dodajemy olej, mleko, jajko i mieszamy (można mikserem)
Do masy dodajemy pokruszona czekoladę. Ciasto dajemy do foremki z papilotkami na wysokość 4/5 foremki. Z 1 porcji ciasta wychodzi ok. 12 muffinek.
Pieczemy ok. 20 min w temp 180 stopniach.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz