Bardzo proste i pyszne ciasto
Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki maki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Krem:
- 400 ml śmietany 30% lub 36%
- 2 śnieżki
- 200g wiórków kokosowych
- 1- 1,5 rozpuszczone białe czekolady ( z kilkoma łyżkami mleka)
- opakowanie migdałów
Przygotowanie:
Biszkopt: ubijamy białka, następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy, następnie dodajemy żółtka, gdy ubijemy dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Pieczemy.
Krem: śmietanę ubijamy ze śnieżką, do tego dodajemy wiórki i mieszamy. Gotową masę dajemy na ostudzony biszkopt, polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami i migdałami.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz